iOS har hatt denne funksjonen i fire år – nå er den på vei til Android Q

android2
«3D Touch» er på vei til Android.

For noen år siden introduserte Apple en funksjon kalt 3D Touch i sine iOS-enheter – dette lar brukeren trykke ekstra hardt på skjermen for å raskt få opp flere valgmuligheter.

Nå ser Google ut til å gjøre det samme med Android.

I dokumentet MotionEvent finnes det mye nyttig informasjon for utviklere, og nå har en referanse til en ny funksjon dukket opp. Google kaller det «deep press» og er i bunn og grunn det samme som 3D Touch-funksjonen vi finner i Apples enheter.

Annonse

Funksjonen beskrives slik på Googles nettsider:

«Classification constant: Deep press. The current event stream represents the user intentionally pressing harder on the screen. This classification type should be used to accelerate the long press behaviour.»

Klarer de det uten nye paneler?

Det er altså ikke snakk om at du trykker lenge på en app, men i stedet at du trykker hardere enn du normalt ville gjort. Dette vil gi deg raskere tilgang til flere funksjoner.

Så er jo spørsmålet – vil dette kreve ny maskinvare, nærmere bestemt nye skjermer? Eller har Google funnet på noe smart som gjør at eksisterende paneler kan dra nytte av funksjonen? Akkurat det vi ikke ennå.

Funksjonen ønskes uansett velkommen.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse
Annonse