Når det gjelder annonsører kan du se nøyaktig hvorfor en spesifikk annonse dukker opp i nyhetsstrømmen din. Da kan det for eksempel stå «Du ser denne annonsen fordi NN vil nå folk i aldersgruppen 20 til 60 som bor eller nylig har vært i Norge».

Annonse


Lar deg tilpasse mer

Til tross for at sistnevnte funksjon ikke er helt ny – den har vært tilgjengelig en god stund allerede – blir det nye verktøyet mer omfattende og gir deg mer kontroll. Det gir deg muligheten til å begrense enkelte typer innlegg, for eksempel fra en bestemt person eller en gruppe du er medlem i.

For å få tilgang til det nye verktøyet klikker du på de tre prikkene øverst til høyre i hvert enkelt innlegg i nyhetsstrømmen. Derfra klikker du på «Hvorfor ser jeg dette?». Du får deretter muligheten til å tilpasse nyhetsstrømmen, for eksempel ved å bestemme hva du vil se først, endre på personverninnstillingene og avfølge folk eller grupper.

Har du ikke fått tilgang enda?