Solgte «jailbreaket» PS4 med 76 spill – må betale Sony nesten 150.000 kroner

ps4-2326616_1920
Jailbreaking av PS4 har blitt et problem for Sony.

En mann fra California er dømt til å betale Sony Interactive Entertainment 16.800 dollar i erstatning. Bakgrunnen er at mannen solgte jailbreakede PS4-konsoller med piratversjoner av spill installert.

Solgte dem på eBay

Tradisjonelt sett har ikke piratvirksomhet vært noe tema for PS4, men i fjor greide folk å jailbreake konsollen. Det resulterte også i at piratutgaver med haugevis av spill ble solgt på internett.

Sony kunne selvfølgelig ikke sitte stille i båten og se på at dette utspilte seg foran øynene deres. Derfor benyttet de muligheten til å ta dette til retten.

Annonse

Sony anklaget altså mannen for å ha solgt konsoller fylt til randen med piratkopierte spill på eBay.

Oppfordret folk til å ikke kjøpe spill

Mannen ble også anklaget for å ha drevet en nettside der han reklamerte for sine tjenester og produkter.

Nettsiden (som nå er tatt ned) var ikke akkurat vag i sin beskrivelse av hva mannen tilbød. Han skrev rett ut at han hadde drevet med jailbreaking og modding av konsoller i over et tiår. Han oppfordret også alle til å slutte å kjøpe spill.

Retten var enige med Sony i erstatningskravet. Sony estimerte at de skulle ha 800 dollar for to konsoller, og 200 dollar for hvert av de 76 forhåndsinstallerte spillene.

Erstatningskravet kommer ikke som følge av brudd på opphavsretten, men istedet som følge av brudd på tekniske beskyttelsesmekanismer, noe som bryter med Sonys rettigheter under den såkalte Digital Millennium Copyright Act.

 

Kilde:
Torrentfreak

Annonse
Annonse