Neste iPhone kan komme med mulighet for fotografering under vann.

Annonse


Dette kan være Apples viktigste kameranyhet i iPhone 11

Du har en rekke muligheter til å ta bilder i helt ulike settinger med iPhone XS takket være eksempelvis Smart HDR og forbedret bokeh-effekt. Om ryktene stemmer så kan neste iPhone kunne få en funksjon som gjør fotografering under vann til en mulighet.

Tilpasser seg i omgivelsene

Ryktene har sitt opphav i patentdokumenter som Apple Insider har oppdaget og som indikerer at et fremtidig Apple-produkt – med eksempel gitt i iPhone 11, kan utstyres med AI-teknologi for å optimalisere bilder som tas under vann.

På tilsvarende måte som vi i dag ser såkalt “sceneoptimalisering” i en rekke telefoner som selv registrerer settingen og omgivelsene for deretter å tilpasse bildeinnstillingene, så vil kameraet i Apples telefon tilpasse seg etter mengden lys, distansen til objektet som fokuseres på og andre faktorer til å ta et godt optimalisert bilde.

Forenelig med tidligere lekkasje

Et patent har likevel sjeldent vært en bekreftelse for noe som helst, så det er greit å ta nyhetene med en klype salt. Likevel er dette ekstra interessant som følge av en tidligere lekkasje der det har kommet frem at neste iPhone vil kunne registrere tastetrykkene dine selv under vann. Mange vil nok mene at denne funksjonen går hånd i hånd med undervannsfotografering, så det gjenstår vel bare å se hva Apple presenterer senere i år.

Annonse


Hadde du vurdert neste iPhone om den fikk muligheter for fotografering under vann?

Kilde:
TechRadar

Annonse