En hacker har fått root-tilgang til autopilotens nye funksjon, sjekk videoen under.
En hacker har fått root-tilgang til autopilotens nye funksjon, sjekk videoen under.

Annonse


Sjekk her – Teslaen håndterer lyskryss av seg selv

Den amerikanske produsenten av elektriske biler har hatt et enormt fokus på å forvandle autopilot slik vi kjenner det som litt førerassistanse til å gi en fullverdig, selvkjørende opplevelse som på egenhånd takler bykjøring og den slags med rundkjøringer og alle typer veikryss.

Fortsatt under utvikling

For aller første gang ser vi nå en video der den kjente Tesla-hackeren greentheonly har fått tilgang til tidlig programvare der lyskryss-teknologien er implementert. Gjennom såkalt root-tilgang har han aktivert funksjonen og tester det i en åtte-minutter lang video under:

Ikke aktivert for allmennheten enda

Det er snakk om programvareoppdateringen med betegnelsen 19.8.3 som enda ikke har perfeksjonert teknologien i den grad det bør være forventet før man kan aktivere det i den vanlige menyen.

Annonse


Det store problemet på det nåværende stadiet er at autopiloten kan ha vansker med å skille grønt fra rødt i enkelte situasjoner som om den skulle vært fargeblind – sjekk for eksempel fire minutter ut i videoen der den ikke klarer å bestemme seg for hvilket farge stolpen viser.

Imponert

Utover dette forteller Tesla-eieren at han lot seg imponere stort over den nye funksjonen, og at bilen dessuten registrerer stopp-skilt men at han ikke fant et passende sted å demonstrere dette. For lyskryss-teknologien lot han seg begeistre av at Tesla hadde implementert en funksjon som gjør at bilen opptrer enda mer varsomt når den er usikker på fargen i det den nærmer seg lyskrysset.

Kilder:
Electrek
Greentheonly/YouTube

Annonse