Telenor 5G Trondheim
Trondheim blir først ut i Norge.

Annonse


Trondheim får 5G først i Norge

Det har i lengre tid foregått testing av det norske 5G-nettet, blant annet i Kongsberg, men Trondheim blir den første byen i Norge som får tilgang til det nye nettet når det skrus på for første gang.

Installasjonen av de første basestasjonene skal settes i gang iløpet av sommeren neste år, og hvermannsen skal kunne ta det i bruk iløpet av høsten samme år.

Vil bli ledende i Skandinavia

Gladnyheten for trønderne ble presentert under Technoport-konferansen i Trondheim. Ifølge Telenor er det selskapet Ericsson som leverer utstyret til 5G-nettet i Trondheim, ikke Huawei.

– Tidlig eksperimentering med 5G er viktig for norsk innovasjon og konkurransekraft. Vi er opptatt av å være i forkant av utviklingen både innen 5G, IoT og AI. Nå som vi bygger ut 5G i Trondheim er det ikke bare mobilteknologien som «kommer hjem»; vi er tydelige på at vi ønsker å bli ledende på 5G i Skandinavia, sier konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke.

Annonse
Trondheim omtales gjerne som teknologihovedstaden i Norge, mye takket være NTNU. Telenor inviterer nå bedrifter i byen til å delta i testing av 5G-nettet.

– Dette er en fantastisk mulighet for Trondheim og et viktig skritt på veien mot å bli en anerkjent internasjonalt for å være en by med kunnskap og teknologi. Med 5G har vi en høyteknologisk verktøykasse for å ta digitalisering til neste nivå, sier Rådmann Morten Wolden i Trondheim kommune.

 

Kilde:
Telenor

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse