Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Telegram utvider «unsend»-funksjonen. (Ill.: Telegram)

Nå kan du slette meldingene dine permanent

Ny Telegram-funksjon. Har ingenting å si hvor gamle meldingene er.

Meldingsappen Telegram har nå tatt grep for å ytterligere øke brukernes sikkerhet og personvern. Selskapet bak appen annonserte i dag at de har lagt til en ny funksjon som lar brukerne slette enhver melding i en chat.

Videreutvikling av «unsend»

Meldingene slettes ikke bare fra din egen samtale, men også fra motpartens.

Dette er en utvidelse av en allerede eksisterende funksjon kalt «unsend». Den ble introdusert i en tidligere versjon av  Telegram, og lot brukerne slette meldinger innen 48 timer etter at de ble sendt.

Tidsgrensen forsvinner altså slik at du kan slette meldinger fra når som helst.

For å slette en melding permanent, trykk og hold på meldingen helt til «Delete»-valget dukker opp. Deretter kan du selv velge om du vil slette den fra din enhet, eller fra begge sine enheter.

Se video:

Dette sier Telegram

«I dag gir vi hundre millioner brukere full kontroll over enhver privat samtale de noensinne har hatt. Du kan velge å slette alle meldinger du har sendt eller mottatt fra begge sider i enhver chat. Meldingene forsvinner fra begge uten å etterlate et spor.»

Telegram introduserer også anonym sending. Ved å bruke denne funksjonen kan ikke en melding som er videresendt spores tilbake til den opprinnelige avsenderen.

Tjenesten tilbyr også et søkefelt for innstillinger og emojier, og får nå VoiceOver (iOS) og TalkBack (Android).

 

Kilde:
Telegram

Stikkord: anonym, app, sikkerhet, Telegram