James Bond cartoon
Stadig flere filmer fra iTunes 4K-bibliotek lekker ut til piratsider.

Annonse


iTunes-filmer lekker som en sil til piratene – kunne ikke kommet på verre tidspunkt for Apple

Tidligere i mars skrev vi at pirater trolig har klart å bryte Apples kopibeskyttelse på sine 4K iTunes-filmer.

Ingen vet hvordan piratene har klart det

Den gang var det blant annet Aquaman i 4K som lekket på piratnettsider – og piratene jublet. Filmen fantes på det tidspunktet ikke på noe annet sted enn iTunes, noe som fikk mange til å konkludere med at piratene har lyktes med å gjøre dette for første gang i historien.

Nå har det dukket opp ytterligere bevis som forsterker mistanken om at noen har klart å komme seg forbi Apples beskyttelsesmekanisme.

24 James Bond-filmer blant de lekkede titlene

På Reddit var det en bruker som skrev «Kanskje vi klarer å hente ut 007-katalogen fra iTunes? Det er uansett spennende tider».

Annonse


Det er nøyaktig dette som nå har skjedd.

Alle 24 filmer i iTunes-eksklusive «James Bond Collection» 4K har nå funnet veien til piratsider, dog i 2160p, med det såkalte WEB-DLs-formatet.

«DEFLATE»

007-lekkasjene stammer fra en gruppe som kaller seg DEFLATE. Trolig har disse, på en eller annen måte, tilgang og ressurser til å utnytte en svakhet i iTunes. Hvordan de har klart det vet ingen utenom de involverte. Man kan heller ikke utelukke muligheten for at det sitter en muldvarp på innsiden, men det blir bare ville og ubegrunnede spekulasjoner.

James Bond-filmene er for øvrig ikke de eneste iTunes-titlene piratene nå har skaffet. Også Spider-Man: Into the Spider-Verse, Bumblebee og The Mule har dukket opp på nettet.

Verst tenkelige tidspunkt

Vi tipper Apple har hatt heftig møtevirksomhet rundt dette temaet etter at lekkasjene oppstod – for dette kommer på verst tenkelige tidspunkt for Apple. Det er bare få dager igjen til selskapet skal avduke sin nye strømmetjeneste for film og TV-serier. At de må må hanskes ved iTunes-innbrudd får nok flere enn Tim Cook til å klø seg i hodet.

Katt og mus-leken er i gang.

 

Kilde:
TorrentFreak

 

Annonse