Reddit
Motstandere av det nye forslaget mener EU fører til sensur på nettet.

Annonse


Frykter for nettets fremtid – fem millioner har signert kampanjen mot EUs lovforslag

Den såkalte «Article 13» i EUs Copyright Directive foreslår at tjenester, slik som YouTube, kan holdes ansvarlig hvis brukerne deres laster opp material som er beskyttet av opphavsretten – for eksempel musikk eller video.

Lovforslaget har skapt et enormt engasjement både på internett og ute i den virkelige verden. I forkant av den endelige avstemningen, som skjer neste uke, har engasjementet nådd et foreløpig rekordhøyt nivå.

Sensur?

Tilhengere av lovforslaget, blant dem organisasjoner i den kreative industrien, har nå bedt det europeiske parlamentet om å raskt håndheve den nye loven. De mener dette vil hjelpe dem med å beskytte sine rettigheter og sørge for at de får betalt for arbeidet sitt.

På motsatt side står de som krever at lovforslaget skrotes. Hovedargumentet mot forslaget er at det vil føre til sensur på nettet.

Annonse


En underskriftskampanje kalt «Stop the censorship-machinery! Save the Internet!» har nå passert fem millioner signaturer. Ingen annen kampanjer på nettstedet har fått så mange underskrifter som denne.

Wikipedia i svart

Som en protest på lovforslaget gikk også Wikipedia i svart i Tyskland og Slovakia i går. På gatenivå er det også planlagt en rekke demonstrasjoner i Europa.

Nedenfor kan du se noen av reaksjonene:

Kilde:
TorrenFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse