Windows 7-brukere kommer støtt og stadig til å møte på denne meldingen, men det er mulig å deaktivere.
Windows 7-brukere kommer støtt og stadig til å møte på denne meldingen, men det er mulig å deaktivere.

Annonse


Microsoft vil virkelig at du oppgraderer fra Windows 7

Giganten fra Redmond i Washington legger ikke lenger skjul på det – de ønsker virkelig at du oppgraderer operativsystemet om du fremdeles bruker ti år gamle Windows 7. I den nyeste oppdateringen får brukere opp en melding der man advares om at Microsoft slutter å sende ut sikkerhetsoppdateringer etter 14. januar 2020.

Forskjellige regler

Oppdateringen med det lenge omtalte varselet rullet ut til brukere av det snart utdaterte operativsystemet i går og presiserer at selskapet ikke lenger vil prioritere sikkerhetshull og sårbarheter som avdekkes i fremtiden. Det er i det hele tatt en påminnelse til Windows-brukere at det finnes et nyere alternativ som er langt tryggere.

Ifølge TechCrunch er omkring 40 prosent av stasjonær-markedet fremdeles basert på Windows sitt operativsystem fra 2009. Enterprise-brukere har muligheten til å betale for utvidede sikkerhetsoppdateringer helt til 2023.

Tilbud om gratis-oppgradering

Et ledd i Microsoft sitt engasjement for å bringe folk over på Windows 10 har vært å tilby den nye programvaren gratis for de som fremdeles er på Windows 7 – nå er dette insentivet fjernet og det sentrale er nå at man risikerer å bli utsatt for dataangrep dersom man ikke oppdaterer i henhold til Microsoft sin anbefaling.

Kilde:
Techcrunch

Annonse


Annonse


Annonse