GauGAN generer imponerende resultater fra kun noen enkle streker.
GauGAN generer imponerende resultater fra kun noen enkle streker.

Annonse


Nvidias nye AI-teknologi gir deg et talent du ikke trodde du hadde

Under gårsdagens NVIDIA GTC 2019 viste selskapet frem et svært spennende prosjekt som er døpt GauGAN og som representerer MS Paint i AI-tidsalderen.

Blir nesten fotorealistisk

GauGAN er et slags tegneprogram som bruker Nvidias plattformer for nevrale nettverk til å forvandle en enkel skissering til et nærmest fotorealistisk bilde på ikke mer enn noen sekunder.

I den lille presentasjonen som vises er det veldig imponerende hvordan Nvidia har greid å ta i bruk kunstig intelligens på en ny måte.

Annonse
Blir mer tilgjengelig etterhvert

Grensesnittet ser veldig simpelt ut: man finner pensel og blyant samt en rekke objekter på bunnen der man eksempelvis kan huke av et sky-lignende objekt for deretter å lage fotorealistiske skyer etter egne formasjoner.

Nvidia påpeker at dette ikke dreier seg om forhåndsplasserte bilder som trykkes inn, men at verktøyet produserer helt unike resultater som følge av bruker-input. Selskapet skal ifølge TechCrunch ha prosessert over én million bilder fra Flickr for å trene det nevrale nettverket.

For å ha resultater i sanntid så har Nvidia kjørt på med en Tensor-plattform, og selskapet bruke selv en RDX Titan GPU under fremvisningen av prosjektet. Bryan Catanzaro i Nvidia forteller likevel at programmet med litt modifisering vil kjøre på nesten hvilken som helst plattform – selv med vanlige prosessorer, men at resultatene vil genereres noe treigere i slike tilfeller.

Det er ikke planlagt en kommersiell lansering for GauGAN, men det er sannsynlig at Nvidia vil åpne for en offentlig test av programmet slik at hvem som helst kan prøve det selv.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse