Google forsøker å innrette seg etter EU-reglementet.
Google forsøker å innrette seg etter EU-reglementet.

Annonse


Google endrer Android-praksis i Europa – ønsker ikke Europakommisjonen på nakken

Etter at Europakommisjonen for ikke altfor lenge siden ga Google en bot pålydende over 40 milliarder norske kroner så har de naturlig nok forsøkt å innrette seg i større grad etter dette.

Ny Europa-praksis

Et ledd i deres nye praksis innebærer nå at de skal gjøre europeiske brukere oppmerksomme på at de har valgfrihet når det gjelder bruk av nettleser og søkemotor. Dette gjelder for både gamle og nye brukere som fremover vil bli spurt om hvilke verktøy de ønsker å bruke.

Fra før av er det lite som hindrer Android-brukere om å laste ned stort sett hva enn de ønsker av applikasjoner, men Google ser ut til å gjennomføre disse aktivitetene i et ledd av å skape mer åpenhet, og på den måten vise Europakommisjonen at de mener alvor i deres ønske om å adlyde EU-reglementet. Kanskje hjelper det også med å unngå saftige bøter i fremtiden.

Andre endringer

Det er i innlegg på nettstedet deres at de skriver om endringene som er på vei, der de for øvrig gjør andre endringer utover dette. Nå har selskapet laget separate lisenser for Google Play Store, Chrome og søkemotoren i seg selv – på den måten kan mobilprodusentene installere de applikasjonene de ønsker å tilby som alternativer til Googles applikasjoner slik at alt er i henhold til EU-regler.

Annonse
Du kan lese innlegget her.

Hva synes du om Googles reaksjoner på boten – har de gjort opp for seg?

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse