Xbox Live introduseres på iOS og Android med støtte for kryssplattform i alle spill der tredjepartsutviklere ønsker det.
Xbox Live introduseres på iOS og Android med støtte for kryssplattform i alle spill der tredjepartsutviklere ønsker det.

Annonse


Ryktene stemte: Xbox Live kommer på iOS og Android

I februar verserte rykter om at Microsoft er på vei til å åpne opp for at Xbox Live blir tilgjengelig for tredjepartsspill på iOS og Android – i tillegg til Nintendo Switch.

Åpent for tredjepartsutviklere

Under nattens annonsering kom det frem at det var sannhet til deler av ryktene: selskapet lanserer tjenesten på Apple- og Android-enheter, men inntil videre er det ikke nevnt noe offisielt om Switch-støtte. Det er uansett forenelig med opphavet til ryktene i en GDC-liste der det i utgangspunktet ikke var nevnt at Xbox Live kommer på Nintendos hybridkonsoll.

Flere fordeler

Hittil har Xbox Live vært begrenset til bruk av kryssplattform i Microsofts egne spill, eksempelvis som i tilfellet med Microsoft Solitaire Collection. Nå fungerer spilling på tvers av plattformer dersom tredjepartsutviklere føler for å implementere slik støtte, noe som i tillegg til å øke antallet spillere vil etablere Xbox Live som en skikkelig tilbyder av kryssplattformtjenester.

Fra før av har de annonsert prosjektet xCloud som tar sikte på å legge opp til strømming av spill og som tillater bruk av Xbox-spill på mange forskjellige enheter, inkludert mobil.

Kilde:
Neowin

Annonse