Terry Gou
Terry Gou ble forbannet Microsoft-søksmålet ble kjent.

Annonse


Rasende etter søksmål: – Jeg synes synd på Microsoft

Foxconn er kanskje best for å forsyne Apple med deler, men selskapet produserer også teknologi for en rekke kinesiske mobilprodusenter.

Hevder de ikke betalte i tide

Microsoft krever nå royalties for patenter brukt av selskapets klienter – blant dem en av de største mobilprodusentene i Kina. Microsoft har saksøkt Foxconns moderselskap, fordi Foxconn angivelig ikke betalte i tide. Selskapet krever gjennom søksmålet å få disse pengene, pluss renter.

Milliardær og styreleder i Foxconn, Terry Gou, skal ha blitt rasende etter at søksmålet ble kjent forrige fredag.
Gou innkalte i går til en pressekonferanse der han blant annet kalte Microsofts påstander «feilaktige».

– Microsoft faller bakpå i smarttelefon-æraen og møter utfordringer på grunn av at Android vokser. Nå tar Microsoft i bruk en dårlig strategi. Jeg sympatiserer virkelig med dem, sa Gou, som også kalte søksmålet for mobbing.

– Forventer at kontrakter overholdes

Microsoft på sin side hevder at de med søksmålet bare vil oppnå at kontrakten som ble skrevet mellom partene i 2013, håndheves.

Annonse


– Microsoft tar kontraktsforpliktelser seriøst og vi forventer at andre selskaper gjør det samme, skrev Microsoft i en uttalelse etter at Gou hadde kommet med verbale angrep mot selskapet på Facebook.

Foxconn-styrelederen hevder at Microsoft forsøker å stjele royalties fra Android-programvare. Han mener at Foxconn er et enkelt mål for Microsoft å gå etter.

– De var for redde til å saksøke Google for Android-royalites, så istedet går de etter del-leverandører. Dette skulle ha vært en kamp mellom Google og Microsoft.

 

Kilde:
Reuters

Annonse