Windows 7-brukere oppfordres fremdeles til å oppgradere, men nå har Microsoft introdusert bedre DirectX 12-kompatibilitet.
Windows 7-brukere oppfordres fremdeles til å oppgradere, men nå har Microsoft introdusert bedre DirectX 12-kompatibilitet.

Annonse


Microsoft satser på Windows 7 igjen

Blant de største fordelene med Windows 10 og særlig for gaming så finner man DirectX 12-støtte, som takket være oppgraderinger gir betydelig ytelsesforbedring under en rekke aktiviteter i Windows.

Har lyttet til brukerne

Fra og med i dag blir gapet mellom Windows 7 og Windows 10 mindre, ettersom Microsoft henter deler av det som utgjør DirectX 12 til det eldre operativsystemet. Dette er til tross for at Microsoft har gjort Windows 7-brukere oppmerksomme på at de ender støtten for operativsystemet om mindre enn et år fra nå.

Nyheten ble annonsert i samme anledning der Blizzard kan melde fra om at de har gjort forbedringer knyttet til bedre DirectX-kompatibilitet i den nyeste oppdateringen, 8.1.5. I blogginnlegget skriver Microsoft at de har lyttet til tilhengerne som har gitt uttrykk for at de ønsker Direct3D12 (D3D12) på Windows 7.

Åpen for at flere utviklere kaster seg på

Samarbeidet med Blizzard er det første av sitt slag på akkurat denne fronten, men Microsoft skriver i innlegget at de jobber med andre utviklere for å gi andre spill tilsvarende behandling.

Annonse
Oppdateringen betyr i praksis at World of Warcraft-spillere på Windows 7 nå kan nyte høyere og mer jevn bildefrekvens, selv om Microsoft bedyrer at den beste spillopplevelsen fremdeles er å finne på Windows 10 grunnet en rekke optimaliseringer som gjør at ting som DirectX 12 kjører enda bedre.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse