Mate X imponerte oss noe voldsomt under vår korte tid med enheten til over 20 000 kroner.

Annonse


SNIKTITT: Huawei Mate X – vi er så imponerte som du håpet på

Vi sa ja så fort som overhode mulig da ITavisens videojournalist Ole Magnus Kinapel ble spurt om han hadde lyst til å ta på, og faktisk prøve, Huawei Mate X. Huawei og Samsung holdt nemlig sine nye toppprodukter langt unna journalistenes finger på Mobile World Congress.

Oppdatert, 18:43:

Les Oles synspunkter under video-sniktitten.

Endelig har vi fått testet den

For Mate X er en av to mobiler som lanseres i sommer, og som samtidig varsler en ny æra i mobil- og nettbrettsegmentet ved å gjøre begge ting i en og samme pakke. Endelig.

Annonse


Vi har fulgt nøye med på reaksjonene i etterkant av Galaxy Fold og Huawei avdukingene, og etter vår mening er det ingen tvil: Huawei sin er den folk mener er “best”, selv uten å ha prøvd noen av dem.

Vi skal selvsagt ikke konkludere bastant enda, det skjer først etter å ha testet begge grundig, men det er liten tvil om at Mate X, i det minste på avstand, har det peneste designet, også hva angår hvordan skjermene fungerer fordi Fold klappes sammen, skjuler de store skjermene og i stedet presenterer en mindre skjerm i front når enheten er klappet sammen.

Se vår hands-on:

Dette mener Ole

Kort oppsummert: denne vil jeg ha! Det var synd at programvaren var litt uferdig, men jeg fikk likevel et solid inntrykk av telefonen og dette er definitivt en formfaktor jeg kan elske.

Et åpenbart fortrinn er at Huawei kan putte all kraft i det ene kamerasystemet på telefonen, som fungerer som både bak-kamera og selfie-kamera. Det andre åpenbare fortrinnet er at man med en slik telefon alltid har et nettbrett med seg som fungerer godt til å lese på og som sannsynligvis også vil egne seg til å tegne på eller utføre andre oppgaver som krever større skjerm.

Jeg synes også at produktets bruk av skjermstørrelsene på 6,6 tommer og 6,38 tommer er de korrekte dimensjonene – jeg vil få plass til enheten i lomma, og når jeg har bruk for større bilde, bretter jeg den bare ut til et helt nydelig 8 tommer stort panel, og setter meg på bussen.

Foreløpig virker det som at skjermen får ujevnheter i bretten etter bruk, men dette er kanskje noe Huawei retter opp i før lansering? Hvis ikke er det ikke et kjempeproblem og kanskje er det rett og slett prisen å betale for en brettbar løsning i 2019.

Det at Huawei har styrt unna busslomme eller lignende utskjæring i skjermen er også svært positivt. Dessverre er lanseringsprisen på 2300 euro i overkant av hva jeg har samvittighet til å gi for en telefon, men er det noe vi vet så er det at priser synker og spesielt når flere konkurrenter kommer på banen. Uansett gleder jeg meg til å få fatt i denne og gjøre en skikkelig test, en gang til høsten.

Spesifikasjoner

Hva vet vi egentlig om Mate X som vil kunne handles i sommer (Fold lanseres 26. april)?

La oss ta en titt på spesifikasjonene:

 • 8″ (2480 x 2200) og 6,6″ ( 2480 x 1148 foran – 2480 x 892 bak) – OLED
 • HUAWEI Kirin 980 – 2 x Cortex-A76 Based 2.6 GHz + 2 x Cortex-A76 Based 1.92 GHz + 4 x Cortex-A55 1.8 GHz – GPU: Mali-G76
 • Balong 5000 5G-modem
 • 4500 mAh batteri
 • 55 w SuperCharge i esken – USB C
 • Android 9
 • Bluetooth 5.0
 • 8 GB RAM
 • 512 GB lagringsplass
 • To SIM-kort
 • ac WiFI (ikke WiFi 6)
 • Huawei NM-lagring opp til 256GB mer
 • Pris: 2300 euro (22 600 kroner)
Dimensjoner.
Dimensjoner. (Ill.: Huawei)

Annonse