Google skriver i et sikkerhetsinnlegg at du bør sørge for at Chrome er oppdatert på maskinen din.
Google skriver i et sikkerhetsinnlegg at du bør sørge for at Chrome er oppdatert på maskinen din.

Annonse


Nå er de ute etter både Windows 7 og 10-brukere

Som regel slipper du å tenke på å oppdatere Google Chrome ettersom nettleseren støtt og stadig oppdaterer seg selv i det stille, men det har kanskje aldri vært viktigere å sørge for at man er på nyeste programvaren enn akkurat nå.

Utnyttes fremdeles

Google har selv skrevet et blogginnlegg der det går frem at de har oppdaget at angripere aktivt og i skrivende stund utnytter et såkalt “zero-day”-hull i Chrome-nettleseren. Til forskjell fra tidligere hull som ondsinnede har utnyttet som typisk rettes mot Flash, så er det annerledes i dette tilfellet ettersom nettleseren må startes helt på nytt for at feilrettingen skal gjelde etter oppdatering.

Dersom du er på vanlig Chrome så bør den nyeste oppdateringen med feilrettingen være 72.0.3626.121.

Windows 7-feil

I tillegg skal Google ha observert at feilen utnyttes i kombinasjon med et annet hull til å angripe Windows-systemet, der de er sterkt overbevist om at dette kun gjelder for Windows 7-systemer med 32-bit. Oppfordringen er å enten oppgradere operativsystemet til et nyere OS, eller følge med på den nyeste oppdateringen som vil slippes til Windows 7.

Annonse


Her kan du lese Googles innlegg.

Kilder:
Google
Engadget

Annonse