Vi er alle lei av å taste inn dette
Nei til KID-nummer!

Annonse


Vi er alle lei av å taste inn dette

I løpet av året skal Vipps og Nets eliminere 30 millioner papirfakturaer.

Nesten 200 millioner papir-fakturaer i omløp

De to selskapene slår et slag for å digitalisere regninger så fort som mulig, noe som også har den heldige fordelen at man slipper å taste disse lang KID-numrene.

– Vi tror denne avtalen kan bidra til å digitalisere alle papir- og e-postfakturaer i Norge. På sikt er målet være å gjøre papirfakturaen overflødig. Denne avtalen kan bidra til vesentlige besparelser for både bedrifter og forbrukere, sier Vipps-sjef, Rune Garborg.

Og, verdenen er langt ifra så digital som vi hadde håpet på den skulle være i 2019, for:

Annonse
—  Det er fortsatt et sted mellom 160 og 180 millioner fakturaer som årlig kommer på papir. Det fører til at folk glemmer å betale i tide og at fakturautstederne får betalt for sent. Derfor er det fornuftig at vi nå henvender oss til flere forbrukere, og da spesielt de unge ved å kombinere funksjoner i Vipps og eFaktura, sier landsjef i Nets, Frode Åsheim.

Slik vil det fungere

“Avtalen sørger for at brukerne kan betale alle sine digitale fakturaer i Vipps eller i nett- og mobilbank. Regninger som tidligere kun var tilgjengelig i Vipps blir også tilgjengelig i nett- og mobilbank. Avtalen gjør det mulig for forbrukerne å motta enda flere digitale regninger, alt ferdig utfylt med KID, kontonummer og beløp. Dette bidrar til å gjøre det enda enklere for forbrukerne å betale regninger til rett tid.”

Både Vipps og Nets’ mottak av digitale regninger videreføres slik at banker, bedrifter og leverandører kan beholde sine eksisterende oppsett vedrørende integrasjon, kobling og avtaler. Samarbeidet medfører ikke noen endring for de som benytter eFaktura i dag, ut over at de vil kunne motta enda flere regninger som eFaktura.”

— Alle digitale regninger som i dag går via kanalene eFaktura og Vipps Regning blir tilgjengelig som Vipps eFaktura i alle betalingsflater som er koblet til løsningen. Forbrukerne velger selv om de vil betale sine digitale regninger gjennom Vipps, nettbank, mobilbank eller andre tilknyttede løsninger. De oppdateres på tvers, slik at kunden har full oversikt over betalte fakturaer. Når du betaler med Vipps blir også historikken synlig i nettbanken din, sier Rune Garborg.

 

Kilde:
Vipps og Nets pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse