iorange-1281038_1920
USB 4 er på vei.

Annonse


USB 4 kommer i 2021 – får Thunderbolt-egenskaper

Forrige uke ble det kjent at USB 3.0 og 3.1 blir til 3.2. I kjølvannet av denne forvirrende endringen, har USB Implementers Forum (USB-IF) annonsert USB 4.

Dette er den neste utgaven av USB-standarden, og de tekniske spesifikasjonene blir ikke lansert i sin helhet før senere i år, men det forventes at USB 4 øker sin maksimale hastighet fra 20 Gbps til 40 Gbps.

Dette er den samme hastigheten som Thunderbolt 3 tilbyr, en type tilkobling som begynte å dukke opp i enheter i 2015.

Det beste fra Thunderbolt

I 2017 annonserte Intel at de ville gjøre denne standarden tilgjengelig for andre brikkeprodusenter, og med USB 4 ser vi altså resultatet av dette.

Annonse
«USB Promoter Group annonserte i dag den kommende lanseringen av USB4-spesifikasjonen, en stor oppdatering for skal levere neste generasjons USB-arkitektur som tar i bruk og bygger på den eksisterende USB 3.2 og USB 2.0-arktitekturen. USB4-arkitekturen er basert på ThunderboltTM-spesifikasjonen som Intel nylig delte. Den dobler USD-båndbredden og muliggjør flere samtidige data og skjerm-protokoller», heter det i en pressemelding.

USB 4 tilbyr bakoverkompatibilitet med ThunderBolt 3 og tidligere utgaver av USB, helt tilbake til USB 2.0.

Den fysiske tilkoblingen vil være den samme USB-C-typen som brukes for Thunderbolt 3.

Det forventes at det vil ta 18 måneder fra de endelige spesifikasjonene for USB 4-standarden publiseres senere i år, til de første enhetene med standarden kommer på markedet. Det vil si at vi tidligst ser USB 4-enheter i 2021.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse