Nokia PureView
De nye Nokia-telefonene skal angivelig tilby et av de sikreste systemene for ansiktsgjenkjenning på Android.

Annonse


Nokias teknologi for ansiktsopplåsning er nærmest umulig å lure

Forrige uke, under MWC, trakk HMD Global sløret av flere nye Android-telefoner, blant dem Nokia 9 PureView og Nokia 3.2 og 4.2.

Sikker teknologi

Selskapet kunngjorde at du kan låse opp disse telefonene med ansiktet ditt, og nå viser det seg at dette systemet faktisk blir et av de sikreste systemene vi har sett i Android-verden.

Det er godt nytt for alle som er bekymret for denne teknologien. Enkelte Android-telefoner som tilbyr opplåsning via ansiktet er forholdsvis enkle å lure. I noen tilfeller er det nok å printe ut et bilde og holde det opp mot telefonen for å lure systemet.

Forhåpentligvis er ikke det noe brukere av de nye Nokia-telefonene trenger å bekymre seg for.

Annonse
99.999 prosent nøyaktighet

Det er selskapet Sensory som står bak Nokias teknologi for ansiktsopplåsning, kalt TrulySecure.

Teknologien benytter seg av «kraftig biometrisk teknologi for ansiktsgjenkjenning» for å la brukeren låse opp telefonen på under ett sekund.

Ifølge Sensory er denne teknologien FIDO-sertifisert. I tillegg skal den ha 99.999 prosent treffsikkerhet, og er visstnok industriledende på det å sikre seg mot tyveri og juks.

Selskapet hevder at det er tilnærmet umulig for uvedkommende å få tilgang til enheten.

«TrulySecure er en FIDO-sertifisert biometrisk autentiseringsteknologi som raskt, smart og sikkert gjenkjenner brukere (..). Ved å benytte seg av  Sensorys nyeste AI-teknologi, kan TrulySecure identifisere og autentisere brukere på mindre enn ett sekund, og skille mellom individer med en treffsikkerhet på 99.999 prosent. TrulySecure sender aldri biometrisk data over internett», forklarer selskapet.

Hva synes du om Nokia 9 PureView?

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse