Har du riktig utstyr så kan du snart observere bedre lyd når du spiller eller ser film på Xbox One.
Har du riktig utstyr så kan du snart observere bedre lyd når du spiller eller ser film på Xbox One.

Annonse


Dolby Atmos-funksjon kommer snart til Xbox One

Stadig flere enheter får ny lydteknologi fra Dolby, deriblant smarttelefoner der enkelte av disse nå har støtte for Dolby Atmos. Microsoft sin spillkonsoll fikk det allerede i 2017 i likhet med Windows 10, men nå får den oppgraderinger.

“Upmixing” blir standard

Microsoft har gjennom en oppdatering til “Alpha”-ringen rullet ut en funksjon som tillater såkalt “upmixing” av lydkilder som opprinnelig ikke er Dolby Atmos-kompatible til å begynne med.

For mens spill og filmer før måtte ha Dolby Atmos-lydfiler, så blir nå alt oppskalert som standard. På den måten vil man få bedre lyd og større grad av innlevelse. Samtidig som oppdateringen ruller ut til alle andre Xbox One-eiere så vil det introduseres en innstilling for å deaktivere “upmixing” slik at du kan høre lyden i original format dersom du ønsker.

Kan komme til Windows 10

Også Windows 10 kan oppleve å få upmixing-funksjonen etterhvert, hvis Steven Wilssens utsagn er noe å gå ut i fra. Planen er nemlig ikke å introdusere funksjonen for Windows 10-brukere med det første, men han legger ikke skjul på at de kan legge til en switch på PC som tillater den samme egenskapen som på Xbox One i en fremtidig oppdatering til enten Windows 10 eller Dolby Atmos.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse