Nå kan utviklere være mer fleksible i bruken av abonnementløsninger i applikasjonene deres.
Nå kan utviklere være mer fleksible i bruken av abonnementløsninger i applikasjonene deres.

Annonse


Apple gir endelig utviklerne abonnent-rettigheter

For å stimulere til flere betalende kunder så introduserer Apple nå mulighet til at utviklerne kan bestemme i større grad rundt rabatter og gratis prøveperioder.

Tatt godt i mot

Fra før kunne utviklere av applikasjoner til Apple-enheter tilby nye kunder rabattert pris ved inngåelse av nye abonnementer, noe som for eksempel sto som et hinder for å friste gamle kunder på nytt, med billigere løsninger. Flere medier skriver at den nye løsningen blir svært godt tatt i mot ettersom mange den siste tiden har lent seg mot å bruke abonnent-løsninger fremfor éngangskjøp i sine applikasjoner.

Kjent fra Apple Music

Endringen gjør at man som utvikler nå har tre former for rabatt: å la kundene få tilgang til en eller betalt tjeneste gratis over en bestemt periode, alternativt tilby en rabattert pris ved hver faktureringsdato eller en engangsbetaling med rabattert pris. Slike modeller er kjent fra Apple Music, der selskapet selv bruker alternative former for betaling som et insentiv for å hente nye kunder.

I betautgavene iOS, macOS og tvOS er endringen implementert i betautgave, med det som nå er mulighet for ti aktive abonneringsløsninger per utvikler for å finne ut av hvilken løsning som passer best.

Annonse


Her er Apples annonsering med detaljer.

Kilde:
Engadget
Apple

Annonse