Tesla-eieren fulgte med på kartet i Tesla-applikasjonen for å se hvor bilen befant seg.
Tesla-eieren fulgte med på kartet i Tesla-applikasjonen for å se hvor bilen befant seg.

Annonse


Så vanskelig er det å stjele enn Tesla og komme unna med det

I dag vet nok de fleste at det ville vært dumt å stjele en Tesla når du først skal stjele en bil. Alle modellene er utstyrt med finjusterte funksjoner for sporing og låsemekanismer som gjør den vanskelig å bryte seg inn i til å begynne med, og veldig lett å spore opp når man først har greid å kjøre av gårde med den.

Ble arrestert etter noen timer

Nylig fikk en Tesla-tyv erfare dette, da han ble arrestert etter å ha stjålet en Tesla fra en parkeringsplass. Det er uvisst hvordan personen tok seg inn i bilen, men eieren forsto det raskt og ga nødvendig informasjon til politiet som fulgte tyven.

Eieren skal visstnok ha oppdatert politifolkene med sanntidsinformajon om hvor bilen lå til enhver tid, hvorpå bilen gikk tom for strøm på motorveien og tyven ble arrestert av politiet.

Avvikende statistikk

For det skal vise seg at det ikke er en enkel oppgave å stjele til seg en Tesla og å komme seg unna med det: Electrek skriver at 112 av 115 stjålne Tesla-er har kommet til rette i USA. I Europa derimot er tonen en annen, og tyvene har vært mer sofistikerte i sine forsøk og derfor langt har langt færre stjålne Teslaer kommet til rette.

Annonse


Nylig introduserte selskapet en såkalt Sentry Mode for å få bukt med dette problemet.

Tyver hacket Tesla Model S

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse