Av bildet går det frem det Nvidia planlegger for GTX-rekken: et 1180-kort.
Av bildet går det frem det Nvidia planlegger for GTX-rekken: et 1180-kort.

Annonse


Kan HP ha avslørt monster-GPU til GTX-serien?

Det er neppe første gang man hører om et kort i GTX-serien kalt GeForce 1180, men denne gangen er det så utstrakt at det er mye mer nærliggende å tro at Nvidia planlegger å lansere et nytt skjermkort som holdes atskilt fra RTX-serien på grunn av manglende ray-tracing – men som blir veldig kraftig og et godt alternativ til deg som ikke vil gå til anskaffelse av et dyrt RTX 2080-kort.

Lekket i HP-dokumenter

Brukere på Reddit har nemlig kommet over utallige dokumenter der dataprodusenten HP har listet opp “Nvidia GeForce GTX 1180” i både spesifikasjonsliste og oversikt over høydepunktene.

 

Annonse


Det blir naturligvis en del spekulasjon omkring dette, og spørsmålet er hvorvidt det er en feil av noe slags eller at Nvidia faktisk planlegger å lansere et kort som avviker fra RTX-rekken på samme måte som GTX 1660- og 1660 Ti. Noe utspekulert er det dersom navnet stemmer overens med et skjermkort som lanseres i fremtiden: 1680 ville vært en mer naturlig retning.

Er det tastefeil?

Man kan fort argumentere for at det er en tastefeil fra selskapets side, men da er det spesielt at man finner flere slike offentlige dokumenter med tilsvarende opplysninger. Et raskt søk på nettet med for eksempel “HP Obelisk GTX 1180” resulterer i mange forskjellige dokumenter som lister opp 1180-kortet.

Av dokumentet over går det fram at det mystiske kortet har 8GB videominne. Dette gjør situasjonen svært lik den man har sett med GTX 1660 og RTX 2060, hvor Nvidia veldig enkelt og greit har begrenset 1660 og holdt den tilbake ved å ikke inkludere tensor- og RTX-kjerner.

Det samme kan de helt sikkert gjøre med RTX 2080 og en kommende variant av denne uten “ray tracing”-egenskapene. Om den heter 1180 eller 1680 vet vi ikke enda, men forhåpentligvis blir det en offisiell avduking en gang i nærmeste fremtid.

Kilde:
Reddit
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse