Flere brukere har opplevd å få sine MacBook Pro-høyttalere fullstendig blåst til fillebiter av en alvorlig Premiere Pro-bug.
Flere brukere har opplevd å få sine MacBook Pro-høyttalere fullstendig blåst til fillebiter av en alvorlig Premiere Pro-bug.

Annonse


Bruker du Premiere Pro på MacBook Pro? Da må du laste ned denne oppdateringen NÅ!

Tidligere i år ble det kjent at Adobe Premiere Pro inneholdt en feil som kunne føre til defekte høyttalere i MacBook Pro-maskiner. Feilen gjorde at høyttalerne rett og slett kunne blåses til fillebiter under videoredigering.

Oppdateringen skal «dempe risikoen»

Nå har Adobe lansert en oppdatering for programvaren, via Creative Cloud-appen, som skal løse problemet.

Adobe rådet brukerne om å deaktivere MacBook Pro-mikrofonen i Premiere Pro ved å velge «No Input» i innstillingspanelet. Den midlertidlige løsningen fungerte for noen, men for andre var det til ingen nytte.

19. februar uttalte Adobe at de var «klare over problemet» og at de «jobbet med en løsning som skulle dempe risikoen».

Annonse
Last ned nå

I 13.0.3-oppdateringen som ble lansert i dag, skal altså feilen være rettet, ifølge Macrumors. I oppdateringsdokumentet står det nå:

«Fikset et problem med Premiere Pro som reduserer støyinteraksjonen og bidrar til å minimere mulig påvirkning».

Adobe råder nå alle brukere til å oppdatere, men fortsatt er det usikkert hvordan brukere som er påvirket av feilen kan kompenseres. En bruker som fikk høyttaleren sin ødelagt av feilen, tok med seg maskinen sin til en Genius Bar i en Apple-butikk i Canada.

For å fikse 2018-modellen av brukerens 15″ MacBook Pro endte prislappen på 600 dollar. Apple måtte nemlig bytte ut hele topplokket, høyttalerne, tastaturet, trackpaden og batteriet.

For at du skal slippe det samme, bør du oppdatere programvaren så raskt som mulig.

 

Kilde:
Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse