Intel bekrefter det alle Apple-fans håper på, men som de selv frykter

Annonse


Intel bekrefter det alle Apple-fans håper på, men som de selv frykter

Bloomberg har to ganger meldt at Apple jobber med å gå over fra Intel til ARM på sine MacBooks. Allerede i går meldte samme avis at Apple under årets WWDC vil gjøre det mulig for utviklere å porte iPad-apper til Mac. Samme støtte for iPhone kommer i 2020.

– Ja, det skal skje i 2020

Og nå melder nok en kilde at store ting skjer innad hos Apple, og at selv Intel, selskapet Apple kommer til å forlate til fordel for sine egne brikker (i det minste på de minst kraftige Mac-modellene), også er klar over det store skiftet som er minst like stort som da Apple forlot PowerPC-plattformen og valgte Intel i 2005.

Problemet til Intel er at de ikke klarer å levere store nok ytelsesprang hver år, samtidig som overoppheting er et problem som forringer ytelse og batterilevetid.

Bekrefter

De første Mac-ene med ARM-brikker kommer allerede neste år  – det skal personer hos Intel med kjennskap til planene ha avslørt ovenfor Axios.

Alle disse ulike kildene styrker troen på at en helt ny generasjon Mac-maskiner kommer allerede neste år.

Annonse
Det skal bli utrolig spennende å se hvordan ytelse- og batterilevetiden blir, og hva selskap som Microsoft og HP følger opp med. De har jo som kjent allerede prøvd seg frem med bærbare med Snapdragon-brikker, men det helt store dyttet har ikke skjedd enda. Forvent at 2020 blir året vi får se en ny generasjon maskiner og at kanskje det blir disse nye ARM-brikkene fra Apple som muligens vil drive en foldbar iPhone.

 

Kilde:
Axios

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse