MattsWhatItIs har funnet det han kaller et "ormehull" på YouTube og som hjelper pedofile med å utnytte barn.
MattsWhatItIs har funnet det han kaller et "ormehull" på YouTube og som hjelper pedofile med å utnytte barn.

Annonse


Pedofile får herje fritt på YouTube

En YouTube-bruker har oppdaget det som potensielt er et problem i algoritmen til det populære videonettstedet. Problemet har skapt en arena for pedofile der de fritt har tilgang til utallige videoer av unge jenter hvor det kommenteres upassende bemerkninger og der de ulike brukerne hjelper hverandre under hver video med å lage en tidslinje på videoene som viser andre pedofile hvor i videoen de finner innholdet de er ute etter.

“Et ormehull”

Det er brukeren MattsWhatItIs som har kommet over problemet, og laget en video som forklarer det i detalj. Videoen har på veldig kort tid rukket å bli sett av over en million personer, til tross at den er ganske vanskelig å finne fram, trolig på grunn av nettstedets påvirkning på søkeresultatene.

I videoen går det fram det Matt omtaler som et “ormehull” som leder til et pedofili-nettverk, selv etter å ha laget en helt ny og isolert brukerkonto. Ifølge ham selv tar det bare noen få klikk før man havner i systemet som karakteriseres i tilsynelatende uskyldige videoer men med mistenkelig høy aktivitet i form av både kommentarer og antall visninger.

Annonse


Evig strøm av tilsvarende videoer

Det som går igjen er at videoene ofte er av yngre jenter som driver aktiviteter som yoga eller gymnastikk hvorpå kommentarfeltet er preget upassende og seksuelt innhold, og ofte er det flere som skriver opp en oversikt over ulike faser i de forskjellige videoene der er ment at brukerne skal finne det de leter etter.

“Ormehull”-biten kommer inn der Matt forklarer at du nærmest utelukkende finner relaterte videoer og med akkurat de samme tendensene når du først har kommet over et av disse videoene. På den måten indikerer han at YouTube legger til rette for pedofile – enten det er ved en feil eller om nettstedets algoritme med hensikt er satt opp på denne måten.

Har kontaktet store annonsører

Tusenvis av personer har rettet oppmerksomheten mot YouTube for å tillate slike tilstander på nettsiden sin, i tillegg til at mange har tatt kontakt med annonsører som bruker YouTube som plattform.

En talsperson fra YouTube forteller at de investerer stort i tiltak for å få bukt med utnyttelse av barn, deriblant ved å inngå partnerskap med ideelle organisasjoner. Interessant nok forteller samme personen at YouTube er veldig aggressive i sin sak om å fjerne innhold som bryter med reglementet deres, selv om denne saken ikke tyder på at det er tilfellet.

Vi venter på utvikling i saken.

Annonse