Samsung har bekreftet at de slutter å produsere Blu-ray-spillere i USA.
Samsung har bekreftet at de slutter å produsere Blu-ray-spillere i USA.

Annonse


Nå slutter Samsung med produksjonen av disse

Fysiske disker er i ferd med å bli mindre relevant for den gjennomsnittlige bruker, og Samsung er smertelig klar over dette.

Nå har de valgt å slå inn spikeren i kista for Blu-ray-spillere. Selskapet har uttalt til Forbes at de vil slutte å produsere Ultra HD Blu-ray-spillere. Samsung har også overfor Cnet bekreftet at de avslutter produksjonen av enkelte 1080p Blu-ray-spillere.

– Samsung vil ikke lenger introdusere nye Blu-ray eller 4K Blu-ray-modeller i det amerikanske markedet, sier en talsperson for Samsung til Cnet.

Strømming tar over

Hvorvidt avgjørelsen innebærer at disse medieavspillerne forsvinner helt fra markedet, eller om det bare betyr at nye modeller ikke kommer til å bli lansert i fremtiden, er foreløpig noe uklart.

Annonse


Uansett illustrerer det hvordan markedet er i endring og at etterspørselen blir stadig lavere. Nyheten støtter blant annet opp under det analyseselskapet Nielsen har uttalt om teknologi som er på vei ut.

– Noen enheter, slik som DVD/Blu-ray-spillere, er i en fase med nedgang ettersom strømming øker og blir mer sentral, heter det i Nielsens rapport for andre kvartal i 2018.

 

Kilde:
Cnet

Annonse