For andre gang får Apple en gigantisk skatteregning fra et annet lands myndigheter.
For andre gang får Apple en gigantisk skatteregning fra et annet lands myndigheter.

Annonse


Apple har fått giga-regning av Frankrike

Apple har ifølge den franske nettsiden L’Express gått med på å betale Frankrike 500 millioner euro. Det tilsvarer omtrent 4,8 milliarder kroner.

Mener Apple har betalt for lite

Pengene er tilbakebetaling av skatt – franske myndigheter mener nemlig at Apple har betalt altfor lite skatt til tross for en enorm salgsøkning i landet.

Frankrike er ikke alene om å kreve penger fra de største teknologiselskapene. Flere EU-land, deriblant Tyskland og Italia, prøver også å tvinge selskaper som Amazon, Google og Apple til å betale mer i skatt.

Bekrefter enighet

Til tross for at både L’Express og Reuters omtaler gigantregningen, har verken Apple eller franske myndigheter bekreftet beløpet.

Annonse


Selskapet bekrefter imidlertid at partene har kommet til en enighet.

«Som et multinasjonalt selskap, blir Apple regelmessig vurdert av finansautoriteter verden over. Skattemyndighetene i Frankrike har nylig konkludert en flerårig gjennomgang av selskapets franske kontoer. Detaljene vil bli publisert på våre offentlige kontoer», uttaler Apple til Reuters.

Krever felles løsning

I desember i fjor sa Frankrikes finansminister Bruno Le Maire at landet vil skattelegge teknologigiganter på et nasjonalt nivå hvis EU-land ikke finner en felles løsning på skattespørsmålene knyttet til digitale inntekter.

I mai i fjor betalte Apple over 1 milliard dollar til irske myndigheter. Beløpet var den første betalingen av i alt 15 milliarder dollar som skal betales, etter en EU-bestemmelse i 2016.

 

Kilde:
Reuters