Apple kommer med en unnskyldning til de som har blitt rammet av feilen i FaceTime.
Apple kommer med en unnskyldning til de som har blitt rammet av feilen i FaceTime.

Annonse


Derfor tok det Apple en uke å stoppe grov iPhone-sikkerhetsfeil- oppdatering utsatt til neste uke

Apple fikk denne uken mye uønsket oppmerksomhet for et FaceTime-hull som lot hvem som helst lytte på den andre siden av røret uten at personen hadde tatt opp telefonen – blant annet ble selskapet saksøkt av en advokat som mente at noen hadde tyvlyttet på en samtale med en av hans klienter.

Oppdatert, 16:30:

Dette melder Apple om den grove feilen som ble kjent mandag denne uken, og nå vet vi hvorfor det tok en uke for dem å reagere: rapporteringen av feilen ble rotet bort i systemet:

“Vi har løst gruppe-FaceTime sikkerhetsproblemet på Apples servere, og vi vil utstede en programvareoppdatering for å aktivere funksjonen for brukere neste uke. Vi takker Thompson-familien for å ha rapportert feilen. Vi beklager ovenfor våre kunder som ble berørt og alle som var bekymret for dette sikkerhetsproblemet. Vi setter pris på alles tålmodighet når vi fullfører denne prosessen.

Annonse
Vi ønsker å forsikre våre kunder om at så snart vårt tekniske team ble oppmerksomme på detaljene som er nødvendige for å reprodusere feilen, så deaktiverte de kjapt gruppe-FaceTime og begynte å jobbe med feilrettingen.

Vi er forpliktet til å forbedre prosessen når vi mottar og eskalerer slik rapportene, for å få dem levert til de korrekte personene så fort som mulig. Vi tar sikkerheten på våre produkter ekstremt alvorlig, og er forpliktet til å fortsette å tjene tilliten Apple-kunder gir oss.”

Apple beklager

Nå kommer de med en oppdatering på saken, i tillegg til å offisielt komme med en beklagelse overfor de som har opplevd at de har blitt rammet av feilen. Samtidig lover selskapet at problemer som oppstår på denne måten heretter får en bedre behandlingsprosess slik at feil blir raskere utbedret.

Selve oppdateringen som retter feilen blir ikke skjøvet ut før i neste uke, men feilen er rettet inntil videre på Apples egne servere.

Deaktiverte gruppe-FaceTime

I en uttalelse til 9to5Mac skriver Apple at de er takknemlige overfor Thompson-familien som påpekte feilen, og at de ønsker å be om unnskyldning til de som har blitt rammet av problemet.

FaceTime for grupper ble fort deaktivert etter at feilen ble oppdaget, og Apple forteller at de med en gang satte i verk arbeidet med å rette opp i problemet da de ble oppmerksomme på det.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse