Annonse


Dette er Apples planer de neste to årene

Bloombergs Mark Gurman, som har vært pålitelige kilder på innsiden hos Apple, kan avsløre en haug nyheter om iPhone modellene som kommer høsten 2020 og mer om iOS 13 og iPad.

Avslører Apples planer for 2020

Apple vil fortsette å dytte AR inn i markedet med helt nye 3D-kameraer som gir unike AR-muligheter – dette kan komme så tidlig som neste år. Planen var å introdusere systemet i årets modeller, men Apple har av ukjente grunner valgt å utsette.

Kameraet på baksiden av mobilen vil fungere på lengre avstander, og vil kunne analysere omverdenen for å skape en 3D-modell av verden.

“Teknologien vil fungere opp til 4,5 meter fra enheten”, melder Bloomberg som påpeker at dagens 3D-kamera som stopper opp etter 50 cm og brukes til å låse opp mobilen med ansiktsanalyse.

Annonse


Laser-kameraet kan komme til iPad Pro våren 2020, før september-lanseringen for iPhone. Det ventes ingen større iPad Pro-oppgradering i år.

Det nye systemet bruker for øvrig en laser for å scanne ansiktet, denne teknologien fungerer bedre over lengre avstander.

Kraftigere foto-programvare

Nye iPhone skal også utstyres med et tredje kamera, og de nye modellene får tilgang til nye foto-verktøy og en kraftigere brikke.

Apples plan er å integrere alt dette i de tre nye modellene, ikke bare de to dyreste toppmodellene. Det er dog ikke garantert at oppgraderte XR får tre kameraer.

Mer AR

Samtidig snakkes det nå om et AR-hodesett som visstnok også skal lanseres neste år.

Hva angår årets iPhone, vil det tredje kameraet sørge for å kunne zoome lenger og snappe opp flere piksler. Det skal være snakk om avansert programvare som vil kunne reparere video og bilde automatisk, for eksempel om man gikk glipp av en person på et bilde.

FaceID-sensoren oppgraderes på årets modeller og en ny Apple A CPU som alltid er tradisjonen.

“Live Photos”-lengden skal dobbles til seks sekunder, opp fra tre. 5G-iPhone ventes i 2020.

USB C og iPad

Apple tester i år visse modeller av iPhone med USB C i stedet for Lightning som har vært med oss siden 2012. Det er usikkert om skiftet skjer i år – kanskje er 2020 året.

Det kommer som nevnt tidligere en nyere versjon av iPad med 10 tommer skjerm og en kjappere CPU i løpet av våren, men uten USB C. Det kommer også en ny og rimeligere iPad mini.

iOS 13 får nattmodus, endelig, samt levere forbedret CarPlay. iOS til iPad får en ny hjemskjerm med mulighet til å bla gjennom en flere versjoner av en enkelt-app som i en nettleser, og forbedringer i fil-organiseringen.

Blad-abonnement kommer i iOS senere i år – det samme gjør Apples eget videoinnhold.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse