Ford har meldt stor interesse for å kunne designe biler i 3D ved hjelp av VR.
Ford har meldt stor interesse for å kunne designe biler i 3D ved hjelp av VR.

Annonse


Her er fremtiden: Ford har startet med bildesign i VR

Kunstig virkelighet (eller hva enn du vil kalle det på norsk) ser ut til å innta mange arenaer, og den siste utviklingen på denne fronten bør sies å være ganske spennende: bilprodusenten Ford har inngått VR-samarbeid med Gravity Sketch for å designe biler på en helt ny måte.

Mer effektivt

Prosjektet går ut på at Ford bruker Gravity Sketch-programvare til å la bildesignerne sine tegne 3D-biler i VR for å spare tid, blant annet. En fordel er at de slipper den tradisjonelt lange prosessen ved å først lage et 2D-design for å scanne og lage 3D-utgave av denne. I stedet blir disse aktivitetene helt ubrukelige når desginerne kan gå rett på sak og lage bilene i 3D med VR-briller og håndkontrollere.

Desginerne kan bruke et tegneverktøy i 3D til å jobbe fra hvilken som helst vinkel, forstørre og forminske etter eget ønske samt velge å eksempelvis innta førersetet for å se hva slags detaljer som burde legges til i interiøret.

Annonse
Ford skal allerede ha meldt veldig stor interesse for bildesign i 3D med VR-utstyr: selskapet har meldt inn titalls ansatte fra fem av deres studioer.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse