Apple blir saksøkt av Rembrandt for å ha brukt Bluetooth 2.0 med EDR i mange av produktene sine.
Apple blir saksøkt av Rembrandt for å ha brukt Bluetooth 2.0 med EDR i mange av produktene sine.

Annonse


Vant 11 millioner dollar da de saksøkte Samsung – nå går de etter Apple

Det amerikanske selskapet Rembrandt Wireless Technologies saksøkte i går Apple, og anklager dem for å brukt to av deres Bluetooth-relaterte patenter.

Gjelder haugevis av Apple-produkter

I sakspapirene skriver Rembrandt at alle Apple-produkter med støtte for Bluetooth 2.0 eller nyere og med “Enhanced Data Rate” er i brudd med de to patentene i det amerikanske patentkontoret, med numrene 8.457.228 og 8.023.580. Modellene det gjelder er ifølge Rembrandt flere Mac-modeller, alle iPad-modeller og iPhone-modeller etter fra og med iPhone 3GS.

EDR-teknologien er det som sørger for raskere dataoverføring gjennom Bluetooth.

Vant over Samsung

Det kan være fort gjort å si at Rembrandt ikke har en sak her, men den samme retten som nå tar saken mot Apple, ga i fjor medhold til selskapet i en tilsvarende kamp mot Samsung for brudd på de to samme patentene. Patentene beskriver teknologi for trådløs kommunikasjon relatert til Bluetooth med EDR, slik at det nærliggende å tro at det dekker nærmest alle enheter som er Bluetooth-aktivert.

Annonse


Patentene ble i utgangspunktet allemannseie i slutten 2018, men Rembrandt mener å ha krav på erstatning for brudd i forkant av dette. Erstatningssummen de har krav på er ikke kjent hittil, Rembrandt skriver at summen blir gjort rede for under rettsaken.

Samsung på sin side ble dømt til å betale selskapet rundt 95 millioner kroner, et beløp som ble regnet ut i fra en royalty-rate på fem og en halv cent per enhet som var i strid mot patentene deres.

Kilder:
MacRumors
Rembrandt

Annonse