Ansatte hos Instagram og WhatsApp skal ikke være fornøyde med Facebook sine planer om å slå sammen de tre meldingstjenestene.
Ansatte hos Instagram og WhatsApp skal ikke være fornøyde med Facebook sine planer om å slå sammen de tre meldingstjenestene.

Annonse


Slår sammen WhatsApp, Instagram og Messenger-innboksene

Flere medier skriver at Facebook har planer om å slå sammen meldingstjenestene sine for å eliminere sperrene som er mellom de tre, slik at eksempelvis en Facebook-bruker kan starte samtale med en Instagram-bruker.

Ulikt Facebooks strategi

I en uttalelse til The New York Times som først rapporterte endringen så skal ha Facebook bekreftet at endringen er på vei. Forskjellen blir at en Messenger-bruker etter endringen kan ha krypterte samtaler med WhatsApp- og Instagram-brukere uten Facebook-konto.

Det er interessant at Facebook legger om til denne måten å gjøre det på, da de lenge har hatt en strategisk tilnærming som karakteriseres i å la Instagram leve sitt eget liv i den grad det er mulig. I rapporten går det fram at utviklere hos både Instagram og WhatsApp ikke er helt fornøyde med beslutningen om å slå de tre meldingstjeneste sammen, en beslutning som forøvrig ser ut til å være Facebook-sjefens ønske.

WhatsApp-ansatte ufornøyde

Særlig WhatsApp-ansatte virker å være ukomfortable med endringen, sannsynligvis med en underliggende faktor i at meldingstjenesten deres siden oppstart har hatt et enormt stort fokus på gode personvernhensyn og solid kryptering.

Annonse


Det gjenstår å se hvordan løsningen på sammenslåingen blir, da brukere på WhatsApp og Instagram i større grad kan være anonyme, i motsetning til Facebooks Messenger. Endringen ser uansett til å tre i kraft i 2020.

Kilde:
9to5Mac

Annonse