AMD har etter alt å dømme en tredjegenerasjon CPU med tolv kjerner på vei.

Annonse


Ny Ryzen-CPU avslørt: 12 kjerner og 24 tråder

AMD annonserte under CES-arrangementet tidligere denne måneden tredjegenerasjons Ryzen-prosessorer for både bærbare maskiner og stasjonære maskiner. Den kraftigste CPU-en de den gang presenterte var prosessoren med kodenavnet “Matisse”: en åttekjerners CPU med 16 tråder og støtte for PCIe 4.0. Nå er en kraftigere prosessor avslørt.

Ikke endelig produkt

Twitter-brukeren TUM_APISAK har i UserBenchmark oppdaget en CPU-variant med tolv kjerner og 24 tråder. Basehastigheten til denne prosessoren skal ha vært på 3.4GHz mens boostfrekvensen skal være 3.6GHz.

Den nylig oppdagede prosessoren er ifølge kildene fortsatt en prototype, men man har enkelte detaljer på den likevel. Eksempelvis gjengis det at CPU-en er utviklet for stasjonære maskiner, har 95W TDP og at den er ment for AM4-hovedkort.

Sammenlignet med Intel-brikker

Resultatene fra UserBenchmark-testen sammenlignes med både Intels i9-7920X og i9-9900K med henholdsvis tolv kjerner/140W TDP og åtte kjerner/95W TDP.

Annonse


Kommer svakest ut

For de mest interesserte så er det sikkert masse informasjon å hente her, men det bunner i hvert fall ut i at AMDs prosessor kommer haltende bak begge kortene med unntak av i flerkjernerstestene hvor AMD-brikken slår i9-9900K på både “floating-point”-testen og for blandet aritmetisk test.

Det er naturlig at i9-7920X med god margin overgår AMDs brikke, da den har samme mengde kjerner og tråder men langt høyere tall på TDP og høyere klokkehastighet.

Kilder:
Neowin
TUM_APISAK

Annonse


Annonse


Annonse