DICE banner spillere
Utviklerne av Battlefield ser rødt når enkelte bestemmer seg for å skru på "potetkvalitet".

Annonse


Denne grafikkjusteringen får DICE til å se rødt

Uheldigvis er det mange som tyr til ethvert virkemiddel for å få en fordel over andre i online-spilling, og dette eksempelet er bre ett av de mange vi har hatt opp gjennom årene der situasjonen havner i en gråsone fordi spillutvikleren ikke direkte kan kalle det juks.

Simpel grafikk

DICE har nemlig bannlyst en rekke Battlefield 5-spillere for å ha nedjustert grafikken enda mer enn det som er minimumkvalitet. Resultatet av grafikkjusteringen er svært simpel grafikk som gir dem en stor fordel over andre spillere.

Mange sier seg enig med beslutningen til DICE om å stenge ute spillerne som utnytter metoden for å oppnå en fordel, for etter at de spillerne det gjelder har utført grafikkjusteringen så ser spillet mer ut som et tegneseriespill enn det realistiske førstepersonspillet vi er vant til å se.

Annonse


Sammenlignes med Fortnite

I videoen så går det fram at små elementer som busker og gress rett og slett ikke finnes mer, slik at fiendene ikke har noe å søke dekning på fra spillerens perspektiv.

Bruken av denne metoden sammenlignes med at enkelte Fortnite-spillere aktiverer 4:3-størrelsesforholdet for å oppnå fordel, og det påpekes at man ikke bruker ulovlig programvare i begge tilfellene.

Hva mener du – fortjener spillerne å bannlyses eller har DICE gjort feil?

Annonse


Annonse


Annonse