Det sveitsiske selskapet har lansert en klokke uten de vanlige klokkeegenskapene en forventer i 2019. I tillegg minner den om Apple Watch.

Annonse


Sveitsisk klokkeprodusent med stikk mot Apple

Det er ingen hemmelighet at den sveitsiske urmakeren H. Moser & Cie liker å harselere med Apple for deres smartklokke. Denne gangen har de overgått seg selv og laget en eksklusiv klokke som helt åpenbart minner om en smartklokke og særlig Apple Watch, helt uten tradisjonelle klokkekomponenter.

Viser ikke klokkeslett

Swiss Alp Watch Concept Black fra H Moser & Cie har nemlig det som ser ut som designegenskapene til en Apple Watch og ingen mulighet til å vise klokkeslettet. I stedet gir den fra seg lyd for å indikere tiden. Og dersom du ønsker å stille inn tiden på klokken må du ta ut kronen for å finne indikatorene som peker til sidene, en ganske vanskelig prosess virker det som.

Tilbake til røttene

Klokken er et ledd i H. Moser sin idé om å gå tilbake til røttene i urmakerverden hvor man tar uret tilbake til det stadiet hvor det var ment til å fortelle deg hvilken tid på døgnet det er, fremfor å være en tidssluker av en smartenhet som viser deg alt, inkludert notifikasjoner. Selskapet er altså lite begeistret over smartklokker, og poengterer dette ved å produsere en klokke som ser ut som en Apple Watch.

Også er det prisen på Concept Black: det første eksemplaret skal allerede være solgt til en prislapp på 350 000 dollar, drøye tre millioner kroner.

Annonse


Hva synes du om Swiss Alp Watch Concept Black?

Kilde:
Wired

Annonse