Apples CEO, Tim Cook
Apples toppsjef ønsker strengere regulering når det gjelder innsamling av sensitivt informasjon.

Annonse


Tim Cook krever endring: – Forbrukere kan ikke tolerere nok et år med dette

Apple-sjef Tim Cook har ved flere anledninger snakket om hans bekymringer rundt teknologi og personvern. Hans nyeste bidrag er en tekst han har skrevet for TIME Magazine.

Der ber han myndighetene i USA om å vedta en omfattende føderal personvernlov.

«Det er tid for å stå opp for retten til privatliv», skriver Cook i stykket.

– Unngå å samle inn i utgangspunktet

Cook har flere ganger vært en åpen motstander av at selskaper bygger «profiler» basert på data fra brukere.

Annonse


«Forbrukere bør ikke tolerere nok et år med uansvarlige selskaper som bidrar til store datalekkasjer som er ute av kontroll. Ei heller bør de tolerere den stadig mindre muligheten til å ta kontroll over sitt digitale liv», fortsetter Cook.

Toppsjefen mener at forbrukere har rett til at deres personlige data minimeres. Videre ber han selskaper om å fjerne identifiserende informasjon fra kundedata som samles inn. Og hvis det ikke er mulig, bør de «unngå å samle dem inn i utgangspunktet».

Bør kunne slette data

Det mest interessante med teksten som er ført i pennen av Tim Cook, er hans forslag til opprettelsen av et system der selskaper som samler inn sensitivt data må registrere aktiviteten sine.

«Det vil gjøre det mulig for konsumere å følge transaksjonene fra sted til sted, og mulighet til å slette deres data etter ønske – fritt, enkelt og på internett, en gang for alle».

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse