Både Julian Assange og Paul Manafort nekter for å ha hatt hemmelige møter i den ecuadorianske ambassaden, som The Guardian la fram i en artikkel.

Annonse


WikiLeaks går til sak mot The Guardian

Pengeinnsamlingsaksjonen som WikiLeaks satte i verks gjennom Courage Foundation for over en måned tilbake har nådd en milepæl som nå gjør det aktuelt for selskapet å sette i gang den rettslige prosessen mot The Guardian. De ønsker å ta avisen til retten for påstander om at de har fabrikkert en historie om et Assange-møte som aldri har funnet sted.

Samlet 50 000 dollar

På den offisielle WikiLeaks-kontoen kan man se en Twitter-melding hvor det går fram at innsamlingsaksjonen har nådd 50 000 amerikanske dollar takket våre 1270 som har valgt å donere.

På Twitter skriver de også at den rettslige prosessen nå settes i gang, men det understrekes samtidig at de krever mer for å kunne fullføre saken. I skrivende stund har de mottatt 55 574 dollar, litt under 20 prosent av det helhetlige målet som er på 300 000 dollar.

Annonse


– Fabrikkert historie

WikiLeaks skriver på sin GoFundMe-side at de trenger hjelp til å saksøke The Guardian for å ha fabrikkert en historie om at Julian Assange hadde hemmelige møter med Paul Manafort, kjent som lederen for valgkampanjen til Donald Trump og senere arrestert og siktet for flere forhold. I beskrivelsen går det fram at The Guardian basert på ikke-navngitte kilder har kommet med påstander om at Paul Manafort har hatt flere hemmelige samtaler med Julian Assange i den ecuadorianske ambassaden i London. WikiLeaks på siden side mener at disse påstandene er oppspinn.

I senere tid har også Paul Manafort selv gått ut med en uttalelse hvor han nekter for å ha gjennomført disse møtene med Assange.

Annonse


Annonse


Annonse