Philips entrer premiumsegmentet med to nye skjermer hvor begge er utstyrt med blant annet Windows Hello.

Annonse


Philips med to nye skjermer til premiumsegmentet

Om du har inntrykket av at de store produsentene har vært altfor aggressive med introduksjonen av monitorer i det siste så har vi en liten overraskelse: Philips har trådd til med to nye skjermer som etter alt å dømme skal konkurrere i premiumsegmentet for PC-skjermer. På disse finner du blant annet Windows Hello og en USB-C-dockingstasjon.

Anerkjennelse for designet

De to skjermene er en Philips Brilliance 49-tommer SuperWide (499P9H), kurvet LCD-skjerm som skrytes av å kunne gi det ultimate innen bildekvalitet, skjermformat og brukervennlighet – det du trenger haugevis av når du bruker en monitor. Designmessig er den ikke noe å si negativt på: 49-tommeren har tilegnet seg iF Design Award og 2018 Red Dot Award som begge ifølge Philips selv er veldig viktige anerkjennelser. Oppløsningen på 49-tommeren er 5120 x 1440 med et bildeforhold på 32:9 og frekvens på 60Hz. For innganger finner man DisplayPort 1.4, to HDMI 2.0 og en USB-C 3.1.

Skjermen skal tilsvare to fullverdige høyytelsesskjermer uten at man skal måtte ty til et komplisert og unødvendig rotete oppsett og er i det hele tatt myntet på kreative sjeler og finansielle analytikere som kan dra fordel av all skjermplassen. I tillegg forteller de at det kurvede panelet med 1800r også utgjør en god arena for de som bruker skjermen til spill. Med Windows Hello-kamera innebygget er det fordelaktig for Windows-brukere som ikke lenger trenger å taste et passord for å komme seg inn, og dockingstasjonen inkluderer blant annet en port for Gigabit Ethernet slik at du har LAN-tilgang gjennom skjermen, om du har behov for det.

Annonse


IPS og PowerSensor

Den mindre skjermen tilbyr mye det samme, men er i stedet en 32-tommers 4K LCD-skjerm (329P9H) med toppytelse samt bilde- og fargekvalitet fra øverste hylle. Den er ment for bruk i produktive settinger og UHD-oppløsning på 3840 x 2160 med IPS-teknologi. Den er i tillegg utstyrt med PowerSensor som oppdager dersom brukeren av monitoren ikke er tilstede og ut fra den informasjonen reduserer lysstyrken. Av kabelinnganger er det en DisplayPort 1.2, en DisplayPort ut, to HDMI 2.0 og en USB-C 3.1.

Begge skjermene blir tilgjengelige i første kvartal av 2019: 32-tommeren blir kostende 799 amerikanske dollar i februar mens den største av dem blir tilgjengelig i mars for 1299 dollar, norske priser er ikke klare.

Kilde:
Beta News