Apple har opplevd at fjoråret ikke har stilt til forventningene når det gjelder salget av Mac-produkter.

Annonse


Mac-salget skuffet i siste kvartal 2018

MacRumors melder at Apples Mac-salg på verdensbasis gikk ned i fjorårets fjerde og siste kvartal, med henvisning til tall som er hentet fra rådgivningsselskapet Gartner.

Nedgang i salg – større markedsandel

I det siste kvartalet i 2018 hadde selskapet nemlig en nedgang på 3.8 prosent i Mac-salget, fra 5,1 millioner i siste kvartal 2017 til 4,9 millioner Mac-enheter i tilsvarende kvartal for 2018.

Markedsandelen til selskapet derimot har fått positiv vekst som følge av at PC-salget på globalt basis har hatt nedgang totalt sett: Apple har gått fra 7,1 prosent til 7,2 prosent i tredje kvartal 2018. Dette indikerer for øvrig også at selskapet beholder sin posisjon som den fjerde største PC-leverandøren i verden, bak Dell, HP og Lenovo.

Annonse


Negativ trend

Det har vært en vedvarende negativ trend i salget av PC-er verden over På grunn av faktorer som manglende prosessorer i tillegg til både politisk og økonomisk ustabilitet i mange land.

Det hadde vært interessant å se spesifikt Apples utvikling fremover, men dette blir problematisk ettersom selskapet har annonsert at de slutter å melde salgstall for flere av produktlinjene sine, deriblant Mac.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse