VLC passerer i dag tre milliarder nedlastninger, i den forbindelse legger utviklerne frem veikartet for applikasjonen.

Annonse


I dag passerer VLC tre milliarder nedlastninger – nå kommer AirPlay

Den populære videoavspilleren med åpen kildekode har ved sin CES-stand satt opp en søt liten nedtelling for å markere tre milliarder nedlastninger – blant de sentrale VLC-utviklerne er det liten tvil om at milepælen oppnås i dag.

Støtte for AirPlay

En fjerdedel av de tre milliardene skal være nedlastninger på mobile enheter som de siste årene har tatt seg kraftig opp. Jean-Baptiste Kempf er blant de sentrale utviklerne i selskapet og legger frem veikartet for Videolan-teamet og VLC, i veikartet inngår blant annet implementering av AirPlay og at dette kan skje allerede om en måneds tid omtrent. Når dette implementeres vil det i teorien bety at Android-enheter kan strømme video til Apple TV.

Satsing for VR

Videre forteller Kempf at de under årets CES har demonstrert bedre støtte for VR, noe som gjør det mulig å se vanlige filmer hjemme med kinoopplevelse gjennom bruk av eksempelvis HTC Vive. For å gjøre dette, har Videolan-teamet rekonstruert de fleste VR-hodesett til å støtte video i VR-format gjennom VLC-applikasjonen. Det de har vist fram under CES-arrangementet skal ifølge dem selv være basert på kun én ekstra megabyte med kode utover det produsentene av VR-hodesettene har utført.

Alternativ til iTunes

En annen ambisjon utviklerne har for VLC er et ryddigere bibliotek for innholdet man har, slik at det blant annet blir en enklere oppgave å skifte over fra iTunes. Samtidig presiserer Kempf at de ikke har intensjon om å konkurrere mot Plex og Kodi, de har ingen planer om å gjøre VLC til en løsning for et komplett mediasenter.

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse