Vega VII rekker ikke helt opp til RTX 2080, hvis vi skal tro sammenligningen til en Reddit-bruker.

Annonse


Her er tallene som skremmer Vega VII-kunder

Om du investerer tid i skjermkortverden har du fått med deg AMDs introduksjon av Vega VII som er ment til å konkurrere direkte mot RTX 2080 fra rivalen Nvidia. Fra flere hold har det blitt gitt uttrykk for at de to skjermkortene presterer ganske jevnt, men at det til syvende og sist er behovet for ray-tracing som avgjør om kunden kjøper det ene eller det andre.

Svakere enn antatt

Nå er det en Reddit-bruker (fra Nvidia-siden, vel å merke) som har gjort noen betraktninger og kommet fram til at AMD Vega VII ikke rekker helt opp til konkurrenten når det gjelder standard ytelse, uten overklokking. Opplysningene er hentet fra AMD sine egne dokumenter om Vega VII-ytelse og spesifikasjoner samt ytelsestall for 2080 hentet fra PCGamer.

Reddit-brukeren refererer til at AMD testet 25 spill på både Vega 64 og Vega VII, der Vega VII i gjennomsnitt er 28 prosent raskere i 4K-spilling. Brukeren henter så tallene fra PCGamer hvor de sammenlignet 2080 og Vega 64 – begge i 4K-spilling: resultatet her var at 2080 var 45 prosent raskere enn Vega 64. Med disse opplysningene resonnerer Reddit-brukeren fram til at 2080 er omkring 10-15 prosent raskere enn Vega VII.

Brukte Founders Edition

Det bør nevnes at PCGamer har brukt Founders Edition i sin test fremfor standardutgaven og at denne er priset 100 dollar dyrere, men samtidig påpekes det at denne er lett overklokket og at AMD på sine tester har brukt en mindre kraftig, 7700K-prosessor.

Annonse


Nvidia-sjefen fnyser av AMDs nye skjermkort: – De mangler ray-tracing og DLSS

Hvilken GPU ville du valgt – Vega VII eller RTX 2080?

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse