Her er AMDs nye skjermkort: det første i sitt slag med 7 nm
AMD er først ut med 7 nm-skjermkortet Vega VII som er priset til 700 dollar og som skal konkurrere mot RTX 2080 som koster fra 7500 kroner i Norge.

Annonse


Her er AMDs nye skjermkort: det første i sitt slag med 7 nm – kan det slå 2080?

AMDs nye Ryzen-serie for desktops (7 nm som den nye GPU-en – arbeidsnavnet er “Matisse”) lanseres sommeren i år. Det avslørte selskapet på CES.

RTX 2080-utfordrer

Ifølge AMD-sjef Lisa Su er nye Ryzen, i kombinasjon med Radeon VII 7 nm GPU-en de også annonserte i dag “den mest avanserte maskinvaren i spill-verdenen, nå sammen som ett system: tredje generasjon Ryzen og Radeon VII”. VII er ment å konkurrere mot GeForce 2080.

Artikkelen fortsetter.

Nvidia-sjefen fnyser av AMDs nye skjermkort: – De mangler ray-tracing og DLSS

Annonse


Uttalelsen backes opp av tall som tilsynelatende imponerende, selv om Forza Horizon 4 er ganske lettdrevet: 100 bilder i sekundet klarer denne pakken, men ikke i en voldsom oppløsning, kun 1080p.

GPU-en lanseres 7. februar til 699 dollar.

Mer om GPU-en:

  • 60 compute units
  • 3840 stream CPU-er – opp til to 1.8GHz
  • 16GB HBM2 RAM
  • 1 TB/s minnebåndbredde
  • 4,096-bit minne-grensesnitt
  • 16GB RAM
  • FreeSync 2 HDR
Annonse:

Slår 9900K i Cinebench

I den populære CPU-testen Cinebench, slo den nye AMD CPU-en Intels i9-9900K CPU, som Intel hevder er den råeste gaming CPU-en på markedet.

Uansett så yter den nye Vega-plattformen 25 prosent bedre enn forrige generasjon. Et bedre eksempel enn å kjøre Horizon 4, er kanskje Devil May Cry 5 som GPU-en kjører rundt i godt over 60 bilder med 4K-oppløsning og ultra-detaljnivå. GPU-en har også 1 TB i sekundet minne-båndbredde.

Ray-tracing er ikke nevnt i AMDs pressemelding, så dette er neppe fokus for dem denne generasjonen. Planen er trolig å se an hvordan Nvidia gjør det med RTX-kortene.

Annonse:
Kilde:
AMD

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse