Alienware skryter av at de sitter på verdens kraftigste bærbare PC ment for gaming, og at det er mulig å oppgradere innmaten er heller ingen dårlig egenskap.

Annonse


Dette er verdens kraftigste gaming-PC: stasjonær i bærbar drakt

Under CES-arrangementet og deres egen konferanse har Alienware avslørt en bærbar gaming-PC med intensjon om å hente over noen av de beste egenskapene en stasjonær maskin har: muligheten til å skifte ut komponenter i det man får nye produkter.

En stasjonær, bærbar-PC?

Markedet for bærbare maskiner er preget av at produsentene stadig ønsker å gjøre maskinene mer lettvektige, slankere og med tynnere rammer – til tross for at de samtidig har blitt kraftigere så er dette kun til en viss grad, og det karakteriseres av at produsentene ofte velger en mindre formfaktor enn enda bedre ytelse. Med introduksjon av Area-51m ønsker Alienware å gi stasjonære PC-er gjevere konkurranse, og de går så langt som å kalle den nye maskinen “verdens kraftigste gaming-PC”.

Til The Verge forteller medgrunnlegger i Alienware at de har bedt ingeniørene innad selskapet om å bygge et monster av en PC og at dette resulterte i Area-51m som er utviklet med hensikt til å dytte gamingverden fremover, med særlig hensyn på det bærbare aspektet.

Annonse


Kraftigste på markedet

Alienware forteller at Area-51m hittil er den kraftigste og mest oppgraderbare bærbare gamingmaskinen – den første noensinne med niendegenerasjon åttekjerners prosessor som ellers er å finne i stasjonære, samt 64GB minne og mulighet for oppgradering av både skjermkort og prosessor. I tillegg er den utstyrt med 17-tommers full HD-oppløst 144Hz-skjerm med tynne rammer og markedets beste kjøleteknologi. Alt dette gir Area-51m 50 prosent mer ytelse enn forgjengeren kombinert med at den er 32 prosent mindre.

CPU-oppgraderinger kan enkelt gjennomføres med bruk av standard CPU-er for stasjonær-PCer, mens oppgradering av skjermkort kan gjøres gjennom grafikkmodulerstatningen eller gjennom Alienware Graphics Amplifier. I maskinen sitter det altså en Intel Core i9-9900K med mulighet for overklokking samt GeForce RTX 2080. Prisen på maskinen starter på 2549 amerikanske dollar (tilsvarende rundt 22 000 norske kroner) med lansering 29. januar.

Kunne du tenkt deg å kjøpe Alienware Area-51m? Fortell gjerne hva du tenker i kommentarfeltet.

Kilde:
Dell
The Verge

Annonse