Apple TV blir litt mindre nødvendig å ha i huset når Smart TV-er fra Samsung får iTunes og AirPlay 2.

Annonse


Nå kommer iTunes til Smart TV-er fra Samsung og LG

Overraskende nok annonserte Samsung under gårsdagens CES-konferanse at de har inngått samarbeid med Apple for å hente iTunes til deres Smart TV-er sammen med AirPlay 2-støtte.

Første gang på lenge

Det markerer første gang iTunes har blitt tilgjengelig på andre plattformer enn på Apple-enheter, med unntak av da det ble gjort tilgjengelig på Windows. Den eneste muligheten til å se iTunes-innhold på en TV hittil har vært gjennom en Apple-TV, noe som indikerer at Apple kan være på vei til å skifte fokus fra å selge sin egen maskinvare til heller å satse på tjenester og innhold.

Applikasjonen blir på Smart TV-en din kalt iTunes Movies and TV Shows og tilgjengelig i over 100 land mens AirPlay 2 får støtte i 190 land. iTunes på TV-en kan brukes til å vise innholdet du allerede har der inne samtidig som du kan kjøpe nye filmer blant annet. Neowin skriver at det vil ha støtte for alle innebygde funksjoner, eksempelvis Universal Guide og Bixby-søk.

Kommer i oppdatering

En Apple-topp forteller i forbindelse med annonsering av nyheten at Apple ser frem til å gi iTunes og AirPlay 2-opplevelser til enda flere kunder gjennom Smart TV-er fra Samsung, slik at Mac, iPhone og iPad-brukere har enda en måte å se favorittinnholdet sitt på den største skjermen de har i huset.

Annonse


For eksisterende 2018-modeller blir iTunes tilgjengelig gjennom en programvareoppdatering, mens kommende Smart TV-er fra 2019 har iTunes lastet ned fra fabrikk.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse