Samsung er ikke innovative med sin nye CRG9, men det er fint å se dem innhente rivalene sine i monitorkampen.

Annonse


Lanserer en kurvet 49-tommer QHD-monitor for gaming

Med årets Consumer Electronics Show få dager unna har Samsung sett sitt snitt til å tjuvstarte festen med lansering av noen nye monitorer – deriblant en oppgradert utgave av 49-tommeren som nå byr på enda høyere ytelse, i tillegg til en kurvet 32-tommer med 4K UHD-oppløsning.

Tar opp konkurransen med Dell og Philips

Oppgraderingen kommer i form av CRG9 og erstatter CHG90 som i sin tid ga 3840/1080-oppløsning som i praksis utgjør to 1920/1080-skjermer satt sammen. Med CRG9 derimot har Samsung økt oppløsningen til 5120/1440 og et størrelsesforhold på 32:9. På tilsvarende vis kan en si at dette i praksis er to 2560/1440-skjermer satt sammen, noe vi ikke kan klage på.

Samsung er ikke først ut med dette, både Philips og Dell har annonsert 49-tommere med QHD-oppløsning – dette er derfor intet annet enn Samsung som innhenter konkurrentene sine.

Annonse


Som den originale utgaven er CRG9 også laget for gaming og tilbyr 120Hz bildefrekvens med 4ms responstid og Radeon FreeSync 2-teknologi fra AMD. Støtte for HDR10 kan du også forvente, sammen med en HDMI-port, to innganger for DisplayPort og én for USB.

Først i verden med denne 32-tommeren

På en annen side har vi en mindre modell i UR59C som er en kurvet 32-tommer og tilbyr kontrastforholdet 2500:1 samt 3840/2160, 4K-oppløsning som selskapet insisterer på at er den første på markedet. Monitoren er utstyrt med ekstremt tynne rammer og er i utgangspunktet tilsiktet markedet for kreativt bruk fremfor gaming.

Om noen av disse fanget interessen din så er man redd Samsung ikke har sagt noe om pris og lanseringsdato, og heller ikke tilgjengelighet er til lands. Vi mistenker likevel at dette er opplysninger som kommer fram under CES-arrangementet, og holder deg oppdatert dersom det skulle vært tilfellet. Her kan du i mellomtiden lese hva vi har i vente under årets store teknologifest.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse