Ladestasjonene til Volkswagen tilbyr hurtiglading for opptil 15 biler.

Annonse


Volkswagens mobile ladestasjon kan gjøre selskapet til kongen på haugen

Den tyske bilprodusenten Volkswagen setter inn drastiske tiltak for å få deg trygt hjem etter at du har tatt deg en tur med din elektriske bil og kanskje har vært noe ukritisk med batteriforbruket ditt.

Gjennomsnitt på 17 minutter

Nylig tilbød selskapet en liten sniktitt på en ny ladestasjon med kapasitet på 360kWh og som tilbyr 100kW DC hurtiglading som kan lade opptil 15 biler med en gjennomsnittstid på 17 minutter per bil.

Det er i utgangspunktet en ikke-stasjonær ladestasjon som kan flyttes rundt og som er ment for arrangementer og lignende hvor arrangørene kan skifte den ut for et nytt, fulladet eksemplar så fort den har gått tom. I det hele tatt minner det om en batteribank for biler i stedet for mobiltelefoner.

Kan brukes som permanent løsning

Dersom det er ønskelig så kan den også brukes som en permanent stasjon for lading ved å plugge den et sted som leverer opptil 30kW – i slike tilfeller kan den bruke sol- eller vindkraft til å forsyne strømmen som brukes.

Annonse


Etter planen settes slike ladestasjoner opp i Wolfsburg i løpet av første halvåret 2019 som et prøveprosjekt, før Volkswagen så utvider til andre byer i 2020.

Kilde:
Engadget

Annonse