Hold et øye for Netflix-svindelen som florerer om dagen: ikke gi fra deg detaljer og innloggingsinfo fra noen som utgir seg for å være Netflix.

Annonse


Denne Netflix-svindelen må du kjenne til

I disse juletider klandrer vi deg ikke dersom du ligger i senga og ser utallige timer med filmer og serier på Netflix, men innimellom tittingen så kan det lønne seg å gjøre seg oppmerksom på at det florerer en Netflix-svindel som tar sikte på å ta til seg innlogginginformasjonen din i tillegg til å distribuere skadelig programvare.

Vil ha detaljene dine

Det har gått ut en rekke e-poster til mottakere verden over hvor avsenderen oppgir seg for å være strømmegiganten Netflix. Det er amerikansk politi som har meldt fra om svindelen som for øvrig ser ut til å ha opphav utenfor USA, både på grunn av britiske stavelser og dessuten fordi det ble advart mot en lignende svindel i Stor-Britannia for noen måneder siden.

I all hovedsak ser det ut til at svindlerne prøver å få tak i innloggingsdetaljer hvor de deretter kan bruke disse opplysningene til å logge inn på andre kontoer – en god grunn til å bruke forskjellige passord på ulike plattformer dersom du fremdeles ikke har vendt deg til dette. Det kan også lønne seg å aktivere to-trinns-verifisering der dette er mulig.

Kilde:
Engadget

Annonse