Facebook skal være godt i gang med å utvikle enn digital valuta som er koblet opp mot amerikansk dollar.

Annonse


Facebook lager sin egen digitale valuta

Tidligere i år la Facebook et forbud mot reklame og markedsføring av kryptovaluta på nettstedet deres med begrunnelse i at de ofte assosieres med villedende praksis. Til tross for dette ser det ikke ut til at de selv er prinsipielt i mot slik valuta, hvis vi skal tro rapportene som Bloomberg fremmer i dag tidlig.

Mer stabilt enn kryptovaluta

Ifølge Bloomberg er nemlig det sosiale mediet i ferd med å utvikle sin egen digitale valuta i det som er en “stablecoin” som gir brukerne en ny måte å overføre penger gjennom WhatsApp, den krypterte meldingstjenesten som selskapet for noen år siden kjøpte opp. Såkalte stablecoins er forbundet med amerikansk dollar og har sin styrke i at den er ment til å være mer stabil enn bitcoin.

Starter i India

I rapporten går det fram at Facebook sannsynligvis lanserer valutaen i India for test deres marked, hvor WhatsApp har 200 millioner brukere.

Uansett blir det nok en stund til vi ser noe håndfast fra selskapet om hvordan den digitale valutaen blir seende ut i den virkelige verden, men Facebook skal visstnok være i en fase hvor de fullfører prosessen med prosjektets strategi. I mai satte de sammen et team med mål om å undersøke blockchain nærmere med tidligere PayPal-topp David Marcus i spissen.

Kilde:
Engadget

Annonse